1 Aralık 2016 Perşembe

Bugüne Kadar Neler Yazdık


Bu güne kadar sizlerle paylaştığımız yazılarımızı bir derleyelim istedik.



Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling Nedir



Kimyasal asitlerle yapılan soyma işleminin genel adıdır, kimyasal peeling. Cilt lekeleri, çiller, yara izleri, ameliyat izleri, faça tabir edilen izler, jilet izleri, dövme silme, hamilelik çatlakları, topuk çatlakları, batıklar ve batık izleri gibi onlarca alanda uygulanan bir işlemdir kimyasal peeling işlemi.

Glikolik Asit

kimyasal peeling amacıyla en çok kullanılan asitlerin başında glikolik asit gelmektedir. peki nedir glikolik asit işte yazımızda buna cevap arayacağız.

Ciltteki hücrelerin kendini yenileyerek cilt sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olan glikolik asit şeker kamışı suyundan ve olgunlaşmamış üzümden elde edilir. Alfa Hidroksi Asit gurubunda olan glikolik, asit aktinitik keratoz, seborik keratoz, hiper keratoz ve hiperpigmentasyon tedavisinde kullanılır.

Laktik Asit

Süt peelingi diye de adlandırılan laktik asit, süt ve yoğurttan elde edilen glikolik asite oranla daha zayıf bir AHA türevi asittir. Meyve asidi de denilen alfa hidroksi asit gurubundan, bir doğal bileşen türü olan laktik asit, bugün piyasada var olan ev ürünleri ile cilt bakım ürünleri ve nemlendirici kremlerde görmek mümkün olmaktadır.

TCA

Trichloroacetic Acid



TCA olarak kısaltılan asıl adı "trichloroacetic acid" alan kimyasal peeling yani soyma işleminde kullanılan bir asittir. Formülü c2hcl3o2 dir.( C 2 HCI 3 O 2 ) bu asit sirke ruhu olarak da bilinen "asetik asit" isimli safı zehirli olan maddenin klorla tepkimeye sokulmasıyla üretilir. Bu arada bir not bazı insanlar sirke ruhu kullanıyorlar, nasır solüsyonu, saçkıran ilacı vb. adlarla asetik asit satılıyor, oldukça ucuz olan bu asitin 510 ve üzeri yoğunlukta bulunanları sağlık çin oldukça tehlikeli ve zehirlidir. Dünya çapında çok yaygın kullanılan bu asitin en çok üreteni merck isimli alman kimya firmasıdır. Genellikle sağlık ve kozmetik uygulamalar için kullanılır.

Evde Kimyasal Peeling Yapmak

Evde Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling yaptırmak için güzellik merkezlerine veya kliniklere servet ödemenize gerek yok, kimyasal peelingi evde sizde yapabilirsiniz. Kimyasal peelingi evde yapacaksanız tek dikkat etmeniz gereken şey asit oranını iyi tespit etmektir. Bu yazıda sizlere evde kimyasal peeling uygulamak için yapılması gerekenler ve asit oranı nasıl tespit edilir hakkında bilgiler vereceğim.




Peeling

Peeling Nedir?

Bu yazımda size peelingin ne olduğunu ne işe yaradığını, peelingin faydalarını ve türlerini aktarmaya çalışacağım. İngilizceden dilimize geçen bir sözcüktür "peeling" peelingin bizdeki kelime karşılığı soyma anlamına gelir. Genellikle deri soyma manasında kullanılır. Peeling cildi soyma manasında kullanılan kozmetik iyileşme sağlayan bir bakımdır. Peeling sayesine cilt lekeleri, sivilce izleri, batıklar, topuk çatlakları, dudak çatlakları, için bakım yapılır. Peelingin bir diğer türü olan kimyasal peeling ise daha etkili sonuçlar veren bakımlardır.

AHA Peeling

AHA (Alfa Hidroksi Asitler)

Peeling işleminde en sık kullanılan gurup şüpesiz ki aha yani alfa hidroksi asit gurubudur. Bu asitler, glikolik asit, laktik asit, malik asit, mandelik asit, tartarik asit gibi asitlerdir. Bu asitlerden en sık glikolik ve laktik asit kullanılır. AHA sadece kimyasal peeling işlemi için değil kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır

Jilet İzi Sİlme

Jilet İzi Silme


Tca kimyasal peeling ile jilet izleri silinebilir. İmkansız demeyin nasıl olduğunu size aktaracağım, ama ilk olarak bilmeniz gereken şey sabırlı olmaktır. Asitle kontrollü hasarlar oluşturarak izlerden kurtulabilirsiniz. Peki bu nasıl olacak?


Bu konuda en iyi örneği telefonda bana özcan bey anlatmıştı. Diyelim ki yolda yürürken düştünüz ve kolunuz çizildi veya sıyrıldı ve yara oldu, ne olur? Kolunuz kabuk bağlar bir süre sonra kabuk atar, pembe bir deri çıkar ve o deri normale döner. İşte tca ile yaptığınız tam olarak bu, bu yara işlemini defalarca kere yapıyorsunuz ve cildiniz minik minik yeni bir deri oluşturuyor. Tabi bu işle bir sene sürebilir, sabırlı olup cildi hafif hafif soymalısınız derin soymalar cilde zarar verebilir.

Sivilce İzleri

Sivilce İzi

Sivilceler oldukça büyük bir sorundur. Eğer akne denen sivilcelerinizi sıkarsanız cildinizde iz bırakması daha kuvvetlenir. Çünkü sivilcelerin içerisindeki sebum dışarı çıkarken kanalı bir hayli zorlar ve bölgede dein sivilce izi oluşturur. Bu izler skara ve sivilce çukuruna da dönüşebilir. Zaten akne tedavisi oldukça zor geçer ve tedavi sonrası kalan izlerse daha bir can sıkıcı olabilirler.





TCA Peeling

Tca Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling denilince akla ilk olarak şüphesiz ki tca peeling gelir. Bu asitin en çok bilinmesinin

nedeni tca kimyasal peeling çok daha etkili ve hızlı sonuç vermesidir. AHA asitlerle yapılan glikolik asit peeling veya salisilik asit, laktik asitlerle yapılan karışımlar kullanılmasına rağmen tca peeling kadar hızlı sonuç vermemekteler.

TCA Kimyasal Peeling Kullananlar

TCA Nasıl Kullanılır

Tca aslında doktorların uyguladıkları bir soyma işlemi, kimyasal peelingler ciltteki bir çok sorunun çözümünde oldukça faydalı ancak dikkatli kullanmak gerekiyor. Muhtemelen bu satırları kimyasal peeling için kiliniklere 300 500 lira verecek paranız olmadığı için okuyorsunuzdur. Şimdi, evvela bu uygulama için dikkatli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayınız.

Yani basit bir işlem değil tca, yapmaya çalıştığınız şey cildinizi bir asit yöntemiyle soymak. BUnun içinde mümkün mertebe dikkatli olmalısınız. Eczaneden veya internetten asiti edinmek kolay, bütün mesele bu asiti doğru biçimde uygulamaktır.

TCA Nereden Alınır

TCA Asit Nerede Satılır

Arkadaşlar en sık sorulan soru bu asitinereden alacağım sorusu oluyor. Üstüne üstlük bazı dolandırıcılar dabu uygulamaları keşfetmiş, asiti, peelingi, vücut peelinci tca asit, tca türkiye, gibi onlarca site kurup insanları dolandırıyorlar. Gelen maillerin bir çoğunda insanlar bu durumdan şikayetçi. Ben de bir  yazıyla bunu size tekrar anlatmak istedim.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

Bugüne Kadar Neler Yazdık
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş