31 Ekim 2014 Cuma

TCA

Trichloroacetic Acid




TCA olarak kısaltılan asıl adı "trichloroacetic acid" alan kimyasal peeling yani soyma işleminde kullanılan bir asittir. Formülü c2hcl3o2 dir.( C 2 HCI 3 O 2 ) bu asit sirke ruhu olarak da bilinen "asetik asit" isimli safı zehirli olan maddenin klorla tepkimeye sokulmasıyla üretilir. Bu arada bir not bazı insanlar sirke ruhu kullanıyorlar, nasır solüsyonu, saçkıran ilacı vb. adlarla asetik asit satılıyor, oldukça ucuz olan bu asitin 510 ve üzeri yoğunlukta bulunanları sağlık çin oldukça tehlikeli ve zehirlidir. Dünya çapında çok yaygın kullanılan bu asitin en çok üreteni merck isimli alman kimya firmasıdır. Genellikle sağlık ve kozmetik uygulamalar için kullanılır. 



TCA Kullanım Amaçları


TCA doktorlar ve insalar tarafından oldukça sık kullanılan bir asittir. Özellikle ABD'de bulunmayan ev yoktur diyebiliriz. Zaten youtube videolarında durumu gözlemleyebilirsiniz.



    TCA
  • TCA, en çok cilt lekeleri için kullanılır. Cilt lekelerini kimyasal soymayla yooketmektedir. Bu leke gurubuna çilleri de dahil edebilirsiniz. Genellikle kullanılan oranları %15 ila %25 arasındaki oranlardır.
  • TCA ile cilt gençleştirilebilir. Cildi gençleştirmek kırışıklıkları ve ince çizgileri yoketmek için kullanılan bir kimyasal peeling asididir. Kırışıklık ve çizgileri azattığı gibi cildinizdeki kolajen ve elastin tabakalrını uyararak yeni çizgi ve kırışıklık oluşumunu da engeller. Genellikle kullanım oranları %15 ile %25 arasındaki oranlardır.
  • Nasırlarınız için TCA kullanabilirsiniz, ayaklarınızda bulunan nasırları silmenize yardımcı olan bu asit, nasırlarınızı güvenle söker. Genellikle %40 ila %70 arasındaki oranlar kullanılır.
  • TCA lazer öncesi veya sonrası dövme silme amaçlı kullanılır bu amaçla kullanırken glikolik asit te kullanılabilir. Glikolik asit %25 i dermaroller ile cilt altına ulaştırabilirseniz mürekkep oldukça azalır. Lazerle silme işlemine göre iz bırakma riski çok azdır. Yurtdışında glikolik asit ve  %50 TCA ile 3-4 seans uygulama yapıp dövmelerini daha sonra lazerle tek seansta sildirmek çok tercih edilir.
  • TCA ile yüzdeki sivilce izlerinizi ve gözenekleri ayrıca çukurlukları ortadan kaldırabilirsiniz. Genellikle %15 ile %30 arasındaki oranlı TCA'lar kullanılır.
  • TCA hamilelik çatlakları için doğumdan sonra emzirme bitince kullanılır. Çatlakları giderebilmektedir. Çatlaklar için genelllikle %40 tca kullanılabilir.
  • TCA ile jilet izi, faça izi, yara izi, ameliyat izi, dikiş izi giderebilirsiniz. Bu işlemler için genellikle %40 ile %60 arasındaki oranlarda TCA kullanılır.



TCA Leke ve İz Bırakır Mı


TCA son yıllarda doktorlar tarafından kullanılan bir asittir. 60 senedir kullanılan bu yöntem son 10 senedir insanlar tarafından evde güvenle kullanılmaktadır.  TCA asit cildin üst derisini soyan kimyasal bir peeling asidiri. Cilde kalıcı zarar vermez . Ancak TCA uyguladıktan sonra iyi bir bakım yapmanız ve cildinizi güneşten korumak kaydıyla. 



TCA Kullandıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler


TCA cildinize sürüldükten sonra, cildiniz kızarabilir morarabilir, hatta simsiyah olabilir, korkmayın, soyulma işleminden sonra bu durumlar ortadan kalkar. Tek yapmanız gereken şey cildinizi kendiniz soymamanız. Onun haricinde, çinko oksitli pişik kremleri kullanabilirsiniz veya çinko oksiti saf olarak nemlendiricinize ilave ederek kullanabilirsiniz. TCA sonrası yaranını hızlı iyileşmesi için b3, b5 ve e vitaminleri kullanabilirsiniz bu vitaminleri hazırlayacağınız bakım kremine ilave ederek kullanabilir yaralarınızı hızlı iyileştirebilirsiniz. 

Asiti cildinizde ilk uygulamada 1 dakikadan fazla beklemeyin, ayrıca mümkün mertebe düşük oranlı asitleri kullanın, yani kullandığınız maddenin asit olduğunu unutmayın, cildinizdeki tepkiye göre oran yükseltirsiniz. düşük oran az bekletme ile asiti zamanla yükseltin. risk almayın, sorunu hemen ortadan kaldırmaya çalışmayın bırakın 3-5 ay geç olsun ama sorunsuz olsun. Risk almadan uygulama yapın. Detaylı kullanım bilgisi için tca kullananlar yazıma bakabilirsiniz.


TCA Satışı



TCA
Kimyasal peelingde kullanılan "trichloroacetic acid" yani tca satın almak için doa kimya sitesini kullanabilirsiniz. Orjinal saf ve uygun fiyatlı tca şimdilik bu sitede var, başka satan yerler varsa iletişime geçin ben adreslerini yayınlayayım. Asiti incelemek için şu linki tıklayabilirsiniz TCA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder