27 Eylül 2014 Cumartesi

Glikolik Asit

kimyasal peeling amacıyla en çok kullanılan asitlerin başında glikolik asit gelmektedir. peki nedir glikolik asit işte yazımızda buna cevap arayacağız.

Ciltteki hücrelerin kendini yenileyerek cilt sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olan glikolik asit şeker kamışı suyundan ve olgunlaşmamış üzümden elde edilir. Alfa Hidroksi Asit gurubunda olan glikolik, asit aktinitik keratoz, seborik keratoz, hiper keratoz ve hiperpigmentasyon tedavisinde kullanılır.


Glikolik Asidin Faydaları 


Cilde maske olarak uygulandığında saymakla bitmiyor, sivilce izleri, güneş lekeleri gözenek küçülltme, cilt aydınlatma, batık izlerini silme gibi faydaları var. Yüz bölgesinde genişlemiş gözenekleri daraltarak sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlayan glikolik asit aynı zamanda sivilce ve akne tedavisinde de kullanılmaktadır. Yaşa bağlı olarak görülen cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırır ve ciltte oluşan güneş lekelerini yok eder. Glikolik asit aynı zamanda vücut çatlaklarının giderilmesinde de kullanılır.

Glikolik Asidin Kullanımı 


Ciltte doku gelişimini sağlamak amacıyla kimyasal peeling uygulaması olarak kullanılmaktadır. Ayrıca gece kremi veya tonik olarak da kullanılan glikolik asit cilde kısa süre içinde derinlemesine işler. AHA grubu asitlerinden olan glikolik asit en küçük moleküllerine kadar ayrılır. Küçük moleküller halinde olması cilde daha kolay ve hızlı bir şekilde nüfuz etmesini sağlar. Cilt üzerinde ki ölü deriyi atarak cildin daha düzgün ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Glikolik asit dermokozmetik pahalı ürünler içerisinde bulnur. genellikle cilde uygulandıktan 5 dakika sonra cildin yıkanması şeklinde kullanılır. glikolik asit pedleri daha düşük oranda %2 civarı glikolik asit içerdiği için bunların yıkanmasınıa gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder