23 Aralık 2014 Salı

AHA Peeling

AHA (Alfa Hidroksi Asitler)


Peeling işleminde en sık kullanılan gurup şüpesiz ki aha yani alfa hidroksi asit gurubudur. Bu asitler, glikolik asit, laktik asit, malik asit, mandelik asit, tartarik asit gibi asitlerdir. Bu asitlerden en sık glikolik ve laktik asit kullanılır. AHA sadece kimyasal peeling işlemi için değil kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır.

AHA Peeling Nedir

Peeling

Peeling Nedir


Bu yazımda size peelingin ne olduğunu ne işe yaradığını, peelingin faydalarını ve türlerini aktarmaya çalışacağım. İngilizceden dilimize geçen bir sözcüktür "peeling" peelingin bizdeki kelime karşılığı soyma anlamına gelir. Genellikle deri soyma manasında kullanılır. Peeling cildi soyma manasında kullanılan kozmetik iyileşme sağlayan bir bakımdır. Peeling sayesine cilt lekeleri, sivilce izleri, batıklar, topuk çatlakları, dudak çatlakları, için bakım yapılır. Peelingin bir diğer türü olan kimyasal peeling ise daha etkili sonuçlar veren bakımlardır.

Peeling Türleri

27 Kasım 2014 Perşembe

Evde Kimyasal Peeling Yapmak

Evde Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling yaptırmak için güzellik merkezlerine veya kliniklere servet ödemenize gerek yok, kimyasal peelingi evde sizde yapabilirsiniz. Kimyasal peelingi evde yapacaksanız tek dikkat etmeniz gereken şey asit oranını iyi tespit etmektir. Bu yazıda sizlere evde kimyasal peeling uygulamak için yapılması gerekenler ve asit oranı nasıl tespit edilir hakkında bilgiler vereceğim.

Kimyasal Peeling Asitleri


31 Ekim 2014 Cuma

TCA

Trichloroacetic Acid




TCA olarak kısaltılan asıl adı "trichloroacetic acid" alan kimyasal peeling yani soyma işleminde kullanılan bir asittir. Formülü c2hcl3o2 dir.( C 2 HCI 3 O 2 ) bu asit sirke ruhu olarak da bilinen "asetik asit" isimli safı zehirli olan maddenin klorla tepkimeye sokulmasıyla üretilir. Bu arada bir not bazı insanlar sirke ruhu kullanıyorlar, nasır solüsyonu, saçkıran ilacı vb. adlarla asetik asit satılıyor, oldukça ucuz olan bu asitin 510 ve üzeri yoğunlukta bulunanları sağlık çin oldukça tehlikeli ve zehirlidir. Dünya çapında çok yaygın kullanılan bu asitin en çok üreteni merck isimli alman kimya firmasıdır. Genellikle sağlık ve kozmetik uygulamalar için kullanılır. 


27 Eylül 2014 Cumartesi

Laktik Asit

Süt peelingi diye de adlandırılan laktik asit, süt ve yoğurttan elde edilen glikolik asite oranla daha zayıf bir AHA türevi asittir. Meyve asidi de denilen alfa hidroksi asit gurubundan, bir doğal bileşen türü olan laktik asit, bugün piyasada var olan ev ürünleri ile cilt bakım ürünleri ve nemlendirici kremlerde görmek mümkün olmaktadır. 

Glikolik Asit

kimyasal peeling amacıyla en çok kullanılan asitlerin başında glikolik asit gelmektedir. peki nedir glikolik asit işte yazımızda buna cevap arayacağız.

Ciltteki hücrelerin kendini yenileyerek cilt sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olan glikolik asit şeker kamışı suyundan ve olgunlaşmamış üzümden elde edilir. Alfa Hidroksi Asit gurubunda olan glikolik, asit aktinitik keratoz, seborik keratoz, hiper keratoz ve hiperpigmentasyon tedavisinde kullanılır.

17 Ağustos 2014 Pazar

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling Nedir

Kimyasal asitlerle yapılan soyma işleminin genel adıdır, kimyasal peeling. Cilt lekeleri, çiller, yara izleri, ameliyat izleri, faça tabir edilen izler, jilet izleri, dövme silme, hamilelik çatlakları, topuk çatlakları, batıklar ve batık izleri gibi onlarca alanda uygulanan bir işlemdir kimyasal peeling işlemi.