27 Eylül 2014 Cumartesi

Laktik Asit

Laktik AsitSüt peelingi diye de adlandırılan laktik asit, süt ve yoğurttan elde edilen glikolik asite oranla daha zayıf bir AHA türevi asittir. Meyve asidi de denilen alfa hidroksi asit gurubundan, bir doğal bileşen türü olan laktik asit, bugün piyasada var olan ev ürünleri ile cilt bakım ürünleri ve nemlendirici kremlerde görmek mümkün olmaktadır. 


Laktik Asit Faydaları


Laktik AsitDoğal bir nemlendirici özelliği taşıyan bu madde, küçük molekül yapısı ile cilt tarafından hızlı bir şekilde emilerek, cilde nem ve sıkılık sağlamaktadır. Laktik asidin yapısını oluşturan bileşenler, kişilerin vücudunda doğal olarak bulunan bir madde olurken yaşın ilerlemesiyle bu maddenin miktarı azalmaktadır. Bu nedenle, dış takviye ile vücudun laktik asit dengesini sağlamak ve cildi yenilemek mümkün olmaktadır. 



Laktik asidin bilinen en önemli faydası cildin taze ve genç görünmesine yardımcı olmasıdır. Bununla beraber cilt lekeleri kırışıklıklar sivilce ve akneler, batık izleri ile aknelere bağlı diğer cilt hastalıkları tedavisinde etkin rol oynamaktadır. 


Laktik Asit Kullanımı


Laktik asidin kullanımı, haricen yapılmakta olup en çok kullanıldığı ürünler cilt bakımına yönelik olarak geliştirilen tonik ve bakım kremleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ek olarak, laktik asidin kimyasal peeling işlemlerinde kullanılması, cildin ölü hücrelerden arınmasına, daha sağlıklı bir yapı kazanmasına ve sivilce ve aknelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. 

Laktik asitin saf formlarının yanı sıra çözelti formlarını alıp kullanabilirsiniz. Laktik asiti akşamları kullanmanız faydanızadır.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

Laktik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş